Vizes vb: csoportgyőztes, így negyeddöntős a magyar női vízilabda-válogatott

  • 7 years ago
Női vízilabda-válogatottunknak sikerült az a vb-n, ami a tavalyi Európa-bajnokság döntőjében: a lányok két góllal legyőzték a hollandokat. Ez azt jelenti, hogy Bíró Attila együttese a C csoport élén végzett, és a nyolcaddöntőt “átugorva”, készülhet a Kanada elleni negyeddöntőre.

A 10-8-as győzelemhez – a rendkívül fegyelmezett csapatjátékon túl – nagy szükség volt a magyar kapus szenzációs teljesítményére is.

- Igazából ez egy csapatsport! Az elején mindjárt volt egy blokk, ami helyretette a védekezést. Tudtam azt, hogy hol kell állnom. És egészen jól sikerült kielemeznem a játékosokat, így nem ért meglepetésként, hogy ki mit lő – avatott be titkába Gangl Edina.

- Kihagytunk jó néhány emberelőnyt, hátul olykor lukasak voltunk, de ilyen értelemben belefér, hogyha kevesebbszer vagyunk lukasak, mint az ellenfél – értékelt kritikusan Bíró Attila szövetségi kapitány. Ahogy a vb előtt is elmondtam, fizikálisan ennek a magyar csapatnak senkitől nem kell tartania, attól függetlenül, hogy vannak magasabb és testesebb ellenfelek. Mentálisan meg kifejezetten erősek vagyunk. Remélem, így is fog tovább menni – tette hozzá.

Folytatás hétfő este az elődöntőért.

Recommended