Vizes vb: Katinka úszta az első magyar aranyat

  • 7 years ago
Megszületett a budapesti vizes világbajnokság első magyar aranyérme. Hosszú Katinka – esélyét érvényesítve, hiszen a legjobb idővel jutott a fináléba – nyerte a női 200 méteres vegyesúszás döntőjét. Az “Iron Lady” ezzel megvédte világbajnoki címét. Kazanyban világcsúccsal, most attól elmaradva, de magabiztosan versenyezve, 2,07.00-ás idővel csapott elsőként a célba. Az utolsó hosszon a japán Ohasi azért picit ráijesztett.

- Az volt a tervem, hogy csak magamra koncentrálok és kiúszom magamból azt, ami bennem van, lesz ami lesz. Amikor először felnéztem a táblára, először csak azt láttam, hogy mind a ketten “0,7-et” úsztunk. Egy fél pillanatra meg is ijedtem, aztán láttam, hogy sikerült nyernem. És nagyon örülök, hogy még csomó versenyszám van, mert nagy élmény itthon úszni – nyilatkozta legfrissebb világbajnokunk, Hosszú Katinka.

A nap magyar vonatkozású kellemes meglepetésével Kozma Dominik szolgált. A 4×100-as gyorsváltó tagjaként már bronzérmes úszónk a 7. legjobb idővel, óriási egyéni csúccsal jutott döntőbe 200 gyorson.

A hétfői esti hideg zuhanyt nem a hirtelen jött zápor, hanem női vízilabda-válogatottunk Kanada elleni negyeddöntője jelentette. A tíz lőtt kapufa 6-4-es vereséget szült. Ezzel az érem-álmok szertefoszlottak, a magyar pólós lányok az 5-8. helyért folytathatják a vb-n.

- Sajnálom, mert nagyon sok olyan dolog volt, ami a mi javunkra fordíthatta volna ezt a meccset. De azt gondolom, hogyha még két negyedet játszunk, akkor is ugyan így alakul, mert ma ilyen balszerencsés napunk volt… úgy látszik – vallott a nagyon csalódott Gurisatti Gréta.

Recommended