Egyre többe kerül a budapesti vizes vb

  • 7 years ago
Péntek délután is folytatódtak az előkészületek a februárban átadott Duna Arénánál, a két hét múlva kezdődő vizes világbajnokság központi helyszínénél. A létesítményt már birtokba vehették a sportolók. Az elmúlt hónapokban vízilabda Bajnokok Ligája-döntőt és budapesti úszóbajnokságot is rendeztek ott, az épület előtt viszont még vannak teendők.

2015 márciusában jelentették be, hogy a mexikói Guadalajara helyett Budapest rendezi a 2017-es vizes vb-t. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség akkori elnöke azt mondta, 24,7 milliárd forint körüli összegbe kerül majd a rendezvény. Eddig ennél több mint négyszer többet költött a kormány a vizes vb-re, a költségvetés már most meghaladta a 103 milliárd forintot.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azt mondta, ennek az az oka, hogy olyan beruházások történtek, melyek 2017-ig nem voltak betervezve, de 2021-ig egyébként is megvalósultak volna.

- Ilyen alapon tényleg azt lehet mondani, hogy minden a legnagyobb rendben van. Időarányosan a fejlesztések megtörténtek. Nem szeretnénk most már több összeget hallani természetesen. Mi is azon vagyunk, hogy mindent úgy tartsunk be határidővel és a fejlesztések tekintetében, ahogy az tervezve volt azt megelőzően – nyilatkozta az államtitkár.

Eddig több mint 120 ezer jegyet értékesítettek. A szervezők optimisták. Abban bíznak, hogy a következő két hétben még több jegyet el tudnak adni, így az országba érkezőkből a turizmus is profitálhat.

A vizes vb várható bevételeiről egyelőre keveset lehet tudni. A szervezők mintegy 350 ezer nézőt várnak, köztük 100 ezer külföldit. Az biztos, hogy jegyértékesítésből befolyó összeg a rendezőnél, vagyis Magyarországnál marad majd.

Recommended