Došao kući nakon uređenja dvorišta, a UMRO sat kasnije – Uzrok je nešto ćemu se niko nije nadao!

  • 7 years ago
Svi volimo ljeto zbog mnogih lijepih stvari kao što su more, putovanja, sladoled, lubenice, hladni napici… Ali, uz sve te lijepe stvari mogu doći neke jako loše…

Ako radite bilo šta u dvorištu ovog ljeta, dobro pazite da ne naletite na jednu od najozloglašenijih zločinaca ljeti- ose, poznatije kao žute jakne.

Većina ljudi ose smatra uglavnom kao smetnju. Dok su pčele vrlo korisne, te proizvode med i općenito su neagresivne, ose su poznate zbog svoje loše ćudi i bolnih uboda.

Ose su zapravo mnogo spretnije od pčela, a također imaju neugodnu sposobnost da vas mogu ubosti više puta. U nekim slučajevima, čak to može završiti i smrtnim slučajem.

Video u nastavku govori o tragičnoj priči čovjeka po imenu John, a njega su ubole četiri ose dok je radio u svom vrtu. Ušao je u kuću da odmori, a njegova žena mu je donijela led za liječenje oteklina.

Nažalost, u roku od samo sat vremena, on je bio mrtav. Ispostavilo se da je imao tešku alergijsku reakciju na njihov otrov, što je uzrokovalo da padne u anafilaktički šok.

On je zapravo bio nesvjestan svoje alergije i zbog toga je vjerovato da će sve biti uredu. Nažalost, da je znao svoje stanje, njegov život bi vrlo vjerovatno mogao biti spašen.

Recommended