ABDULHAMİD HAN MARŞI - Serdar-I Hakan Abdülhamit Han Marş OSMANLI SULTANI MEHTER MARŞ Cennet Mekan Sultan Abdul Hamid Padişahı Osmanlı Hanedanı Sultanı

  • 9 yıl önce
Serdar-I Hakan Sultan Abdülhamid Han Mehter Marşı Piyano ve Bendir ile
Osmanlı Türk Mehter Müzikleri - Osmanlı Devleti Saray Marşları
Genç Piyanist" Serdarı Ulu Hakan Abdul Hamid Han Marşı " Eserini akustik Piyano ile çaldı ve Söyledi. Bendir Ona Eşlik etti.
Osmanlı Türk Sarayı Marşları Bendir ve Piyano Serisi: 5

Döşetti Hicaza demir yolları
Kuruldu Hamidiye Alayları
Hududlara koştu onbinlerce Can
Serdar-ı Hakan Abdulhamid Han
Cennet Mekan Sultan Abdülhamit Han

Haliçte yeni bir Tersane kurdu
Denizaltıları deryaya vurdu
Darul aceze ve kuraba kurdu
Serdar-ı Hakan Abdulhamıd Han
Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han

Ezmedi ezdirmedi hiçbir kimseyi
Vermedi verdirmedi bir karış yeri
Halkının hizmetinde Hakk'ın bir eri
Serdar-ı Hakan Abdulhamit Han
Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han

İsterdi milleti hep yüce olsun
Osmanlı'nın Şanı dünyaya dolsun
Huzurunda cihan selama dursun
Serdar-ı Hakan Abdulhamid Han
Cennet Mekan Sultan Abdul hamid Han

Abdülhamid dönemiGerçekleştirdiği projeleri
Yapılan Haydarpaşa Garı
Ordu'nun Modernleştirilmesi ve Donanmanın Durumu:
1879'da Osmanlı İmparatorluğu'nun hezimetiyle sonuçlanan 93 Harbi'nden sonra, Sultan II. Abdülhamid Rus Yayılmacılığı'na karşı Osmanlı Ordusu'nun modernleşmesi gerektiğine karar verdi ve bu yayılmacılıktan etkilenen diğer ülke olan Almanya ile işbirliğine karar verdi. Aralarında sonradan Müşir rütbesi verilecek olan Baron Von der Goltz komutasında bir Alman askeri heyeti İstanbul'a geldi. Von der Goltz, askeri okullarda köklü reformlar gerçekleştirip genç subayların yetiştirilmesi için önkoşulları oluşturdu. Ancak bununla birlikte von der Goltz, Türk generallerinin günümüze kadar dayanan, herkesten daha modern yöntemlerle eğitilmiş olma ve en yeni askeri teknolojileri takip etme bilincinin temel taşını oluşturdu. Mamafih, Prusya geleneğinin bir diğer temeli olan askerlerin sivil siyasete karışmama prensibini aşılamakta başarılı olamadığı Bâb-ı Âli Baskını ile ortaya çıktı.
II. Abdülhamid devri demiryolları
II. Abdülhamid döneminde, borçların artmaması, genel durum vb. (ki gemiler hep borçlarla alınıyordu.) sebepler yüzünden Osmanlı donanmasının gücü azaldı. Osmanlı Donanması Haliç Tersanesi'nde kalmıştır. Bu dönemde dünyada ilk kez Osmanlı tarafından denenen Abdülhamid ve Abdülmecid zırhlı denizaltıları denemelerde başarılı olmuştur. Ayrıca, ilk deniz müzesi de bu dönemde açıldı. (1897)[15] Ancak, çeşitli sebeplerden dolayı Osmanlı Devleti denizaltı yarışına I. Dünya Savaşı'nda elinde tek denizaltı bile olmadan devam etmiştir. En uzun süre Bahriye Nazırlığı yapan Hasan Hüsnü Paşa döneme damga vurmuştur.

Önerilen