Çeçen Kızı Enstrümantal Osmanlı Saray Piyano Kanun Düeti Klasik Türk Musikisi Beste: Tanburi Cemil Bey makam: Hüseyni Saz Eseri

  • 9 yıl önce
Solo Piyano ve Kanun ile Sevilen Klasik Türk Saz Semaileri
Piyano ile Farklı Bir Melodi Duyacaksınız.
Genç Piyanist “Çeçen Kızı Saz Semisi” Kuyruklu Piyano ile çaldı.
Kanun Büyülü Tınıları ile Ona Eşlik Etti.
Piyano ile Türk Musikisi Saz Eserleri Düetleri Dizisi
Güzel Yorumlarınızı bekliyoruz
Beste:Tanburi Cemil Bey
Tanburi Cemil Bey (1873 - 1916)Türk Musikisi'nin gelmiş geçmiş en büyük virtüozlerinden biri olan Tanburi Cemil Bey, 1873 yılında İstanbul'un Mollagüranî semtinde dünyaya geldi. Üç yaşındayken babasını kaybeden Cemil Bey, amcası Refik Bey'in himayesinde büyüdü. Çalışkan, Terbiyeli, sessiz bir çocuk olmasına rağmen musikiye düşkünlük gibi o zamana göre tehlikeli sayılan bir merakı vardı. Bu nedenle, yalnız Cuma geceleri annesinin yanında kalmak şartı ile Refik Bey'in konağına alındı. Daha o yaşlarda küçük bir tanburî olarak çevresine ünü yavaş yavaş yayılmağa başlamıştı.

Refik Bey'in evi Tanzimat döneminin getirdiği yeniliklerle doluydu. Amcasının çocukları okuldaki derslerinden başka özel hocalardan Fransızca dersleri alıyor, bir Fransız mürebbi tarafından yetiştiriliyordu. Bu eğitim şekli Cemil'in üzerine de olumlu etki yapıyor, bir yandan rüştiyeye devam ederken, bir yandan da genel kültürünü ilerletiyordu. Bu huzurlu hayat Refik Bey'in ansızın ölümü ile alt-üst olmuş, Horhor'daki konak terkedilerek Bakırköy kaymakamı olan amcazadesi Mahmud Bey'in evine taşınılmıştı. Bu arada parasal sıkıntılar da başladı.

Mahmud Bey disiplinli, geleneklere bağlı, biraz katı tabiatlı, düzenli yaşamayı seven bir adamdı. Genç Cemil'in ünü gittikçe genişliyor, hatırlı kimseler tarafından mûsikî toplantılarına çağrılıyordu Mahmud Bey yeğenini bu davetlerin çoğuna göndermiyor, pek azına da onunla birlikte gidiyordu. Öğrenimini ihmal etmemesi için dersleri ile ilgileniyor, akşamları sık sık derslerini denetliyordu. Mahmud Bey'in, bir manastır yapımına izin vermediği için, belediye başkanı ile arası açılmış, Bakırköy'den Kartal kaymakamlığına tayin edilmişti. Böylece Cemil Bey iki yıl daha Kartal'da yaşayarak on yedi yaşına kadar Mahmud Bey'in himayesinde kaldı. Onun Humus kaymakamlığına atanması sonucu, annesi Zihniyar Hanım'ın Taşkasap'taki evine döndü. İçkiye bu yıllarda başlamışsa da buna engel olunabilecek bir yol bulunamadı.
Piyano Düzenleme, Piano, Türk Müziği, Piyano , Piyano Müzikleri, En iyi,
PİYANO, Şarkı Düzenleme, Piyano Aranje, Türk Müziği, En Güzel , Piano, PIYANO, Türk Müziği, Musiki,2023, Enstrümantal Müzikleri

Önerilen