Sihir ve Cin Musallatı Nedir? - Rukye Hocası

  • 7 ay önce
Konuyla alakalı sorularınız var ise YORUM olarak belirtebilirsiniz.

VİDEONUN TAMAMI: https://youtu.be/8j_zR2_cgrM

Kanalımıza Abone Olmayı Unutmayın: http://bit.ly/InterGezYT

Rukyeci Hocaya Sihir ve Cin Musallatı Tedavisi ile İlgili Merak Edilenleri Sorduk

➤ https://www.intergez.com/rukye-hocasi-ile-sihir-ve-cin-musallati-hakkinda-merak-edilenler/

Hz. Peygamber (s.a.v) hastalar için,

“Ey sıkıntıları gideren Allah, şifa ver! Ey şâfî! Senden başka şifa veren yoktur, hiçbir hastalık kalmayacak şekilde şifa ver) diye dua ettiği bilinmektedir.” (Buhârî, Tıb, 38; İbn Mâce, Tıb, 36; Ebû Dâvûd, Tıb, 17)

Rukye, Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve Allah Teâlâ'nın isim ve sıfatlarını okuyarak yapılan bir tedavidir. İnsanın, maddi hastalıklardan korunmak için maddi tedbirler aldığı gibi, manevi ve zararlı şeylerden korunmak için de böyle tedbirler alması içindir. Bizi yaratan Allah, Peygamberimiz (sav) vasıtasıyla nasıl korunacağımızın yollarından birisini göstermiştir. Allah Teâlâ, yarattığı her derdin muhakkak şifasını da var etmiştir. Bunun için hastalıkların şifasını aramak icap eder.

Peygamber Efendimiz, kendisine: “–Ya Resulallah! Tedavi olalım mı?” diye soranlara: “–Tedavi olunuz! Allah -azze ve celle-, ihtiyarlık hariç, her derdin devasını yaratmıştır” cevabını vermiştir. (Ebû Dâvûd, Tıb, 1/3855; İbn-i Mâce, Tıb, 1)

Mü’minlerin ilâçlarla birlikte, duayı ve Kur’an okumayı da hiçbir zaman ihmal etmemeleri icap eder. Zira ilaçlar, gıdalar ve vitaminler, hastalıkların tedavisinde Allah’ın yarattığı bir vesile olmaktan öte geçemez. Gerçekte şifa veren ise Allah Teâlâ’dır. Dolayısıyla, bir taraftan şifaya vesile olacak bütün tedavi yolları tecrübe edilirken, öbür taraftan da samimiyetle Allah’tan şifa istenmeli, dua edilmeli ve Kur’an okunmalıdır. Kur’an-ı Kerim, bir hidâyet ve şifa kaynağıdır.

O, kalpler, bedenler ve ruhlar için en mühim devadır. Beşeri tıp ile ilahi tıbbı, bedenlerin tıbbıyla ruhların tıbbını, yeryüzüne ait deva ile semavi devayı cem etmiştir. Ancak onun şifası, daha çok ruhani hastalıklar içindir. Bununla birlikte maddi hekimliğin, bütün gayretlere rağmen tedavisinde aciz kaldığı nice cismani hastalıklara karşı da Kur’an’ın şifa bahşeden hususiyetleri, ehli tarafından öteden beri müşahede edilegelmiştir. (Râzî, XXI, 29; Elmalılı, V, 3195, [Đsrâ 17/82])

Resulullah (s.a.v), hastalık ve sıkıntılar için, Kur’an okumayı hiçbir zaman terk etmemiştir. Hz. Aişe (r.a) şunları söyler: “Resulullah (s.a.v) yatağına girdiği zaman, İhlas Suresi ve Muavvizeteyn’in tamamını (Felak ve Nas sürelerini) okuyarak avucuna üfler, sonra elleriyle yüzünü ve vücudunun erişebildiği yerlerini meshederdi. Rahatsızlandığında bunu, kendisi için benim yapmamı isterdi.” (Buharî, Tıb, 39)

Önerilen