Opnieuw zeer grote brand bij recyclingbedrijf van Dijk

  • vorig jaar
GENEMUIDEN - Opnieuw heeft er zich op het terrein bij van Dijk Containers een zeer grote brand voorgedaan. Een grote berg tapijtafval van 25 bij 10 meter en zo’n 6 tot 8 meters hoog woedde een flinke brand. Ook een kraan viel ten prooi aan de vlammen. Waar de brand precies is begonnen kon men nog niet vertellen maar uit camerabeelden was op te maken dat het vuur in de buurt van de kraan is begonnen en razendsnel om zich heen greep.

De brand, die bij de alarmcentrale werd gemeld als een buitenbrand, werd al vrij snel opgeschaald naar middelbrand, grote brand en uiteindelijk zeer grote brand. Diverse brandweerkorpsen uit de regio werden opgeroepen om de brand te komen bestrijden. Naast het korps van Genemuiden werden de korpsen van Hasselt, Zwartsluis, IJsselmuiden, Kampen, Vollenhove, Dalfsen, Zwolle en Heino ingezet. Met behulp van enkele kranen werd de grote berg uit elkaar getrokken en afgeblust.

Omdat de brand gepaard ging met flinke rookwolken werden meetploegen ingezet om waardes te gaan meten in de gebieden waar de rook neersloeg. Uit deze metingen zijn geen bijzonderheden waargenomen. Wel werd het advies gegeven om bij overlast ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. Vlak voor middernacht had men de brand volledig onder controle en kon men langzaam afschalen. De directe inzet van de brandweerlieden om het aangrenzende pand te behouden is uiteindelijk geslaagd.

Op hetzelfde terrein woedde in juli 2022 ook een grote brand in een bult tapijtafval. Bij deze brand werd eveneens naast een hoeveelheid tapijtafval een kraan verwoest door de enorme vlammenzee.

https://www.henry-wallinga.nl/2023/03/23/opnieuw-zeer-grote-brand-bij-recyclingbedrijf-van-dijk/

** www.henry-wallinga.nl ** HW-Fotografie©2023