Schuur verwoest door grote brand aan De Velde

  • vorig jaar
ZWARTSLUIS - Een felle uitslaande brand heeft maandagavond een schuur achter een woning aan De Velde compleet verwoest. De brandweer van Hasselt kreeg om 20:45 de melding van de brand binnen. Vrijwel direct werd er vanuit de alarmcentrale opgeschaald naar middelbrand waarop ook de tankwagen van Hasselt en het korps van Zwartsluis werd gealarmeerd. Niet veel later werd ook de tankwagen van brandweer Vollenhove opgeroepen om zeker te zijn van voldoende bluswater.

Bij aankomst van de brandweer stortte het dak van de grote schuur in. Direct werd ingezet om overslag naar aangrenzende percelen te voorkomen. Enkele rietgedekte panden stonden op het punt om ten prooi te vallen aan de vlammen. Hierdoor werd opgeschaald naar grote brand waarop ook brandweer Genemuiden met de tankautospuit en het groot watertransport, welke overigens niet is ingezet, ter plaatse kwam. Door kordaat optreden van de diverse brandweerkorpsen werd overslag voorkomen. Wel werd de schuur, met daarin voornamelijk hout, volledig verwoest.

Met behulp van een kraan van loonbedrijf Grolleman werden de restanten van de schuur uit elkaar getrokken om het blussen te vergemakkelijken. Rond 23:30 uur waren de bluswerkzaamheden klaar en kon het ingezette materiaal worden opgeruimd en keerden de spuitgasten terug naar de posten. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

https://www.henry-wallinga.nl/2023/01/09/schuur-verwoest-door-grote-brand-aan-de-velde/

** www.henry-wallinga.nl ** HW-Fotografie©2023