Giro d’Italia 2021 | Stage 13 | Highlights

• 3 anni fa
GIACOMO NIZZOLO... FINALLY!
Giacomo Nizzolo denies Elia Viviani a stage win in his hometown, Egan Bernal eyes the Zoncolan in the fight for the Maglia Rosa
Giacomo Nizzolo claimed his first stage victory at the Giro d’Italia at the age of 32 after 16 unsuccessful top 3 placings at the race. After breakaway riders Simon Pellaud, Samuele Rivi and Umberto Marengo were reeled in with 7km to go, the Italian and European champion took the stage win in the home town of Elia Viviani, who crossed the line in ninth position under the Porta Nuova in Verona. Nizzolo latched onto the slipstream of Edoardo Affini, who tried to preempt the bunch sprint and attack early but only managed to finish second. Peter Sagan rounded out the podium and retained the Maglia Ciclamino. In the fight for the general classification, Egan Bernal comfortably remained in the Maglia Rosa ahead of tomorrow's much anticipated Monte Zoncolan summit finish.

NIZZOLO, FINALMENTE!
Il campione italiano ed europeo conquista il suo primo successo in un grande giro. Bernal conserva la Maglia Rosa alla vigilia dell'arrivo in salita sullo Zoncolan
Giacomo Nizzolo ha ottenuto la sua prima vittoria di tappa al Giro d'Italia all'età di 32 anni, dopo aver sfiorato il successo già tante volte, con 16 piazzamenti nei primi 3. Una volta ripresi i 3 attacanti Simon Pellaud, Samuele Rivi e Umberto Marengo, (7 km dal traguardo), il campione italiano ed europeo si è imposto a Verona, città di Elia Viviani che ha tagliato il traguardo in nona posizione. Nel finale Edoardo Affini ha cercato di anticipare la volata con un allungo di potenza che gli è valso il secondo posto davanti alla Maglia Ciclamino Peter Sagan che ha completato il podio.
Egan Bernal conserva la Maglia Rosa in vista dell'attesissimo arrivo in salita di domani sullo Zoncolan.