Diyabet hastalarına yeni çözüm! Hastaneye gitmek zorunda kalmayacaklar!

  • 4 yıl önce
Uluslararası diyabet merkezi kuran özel bir hastane, hastalarını tıbbın son gelişmesi olan bir cihaz sayesinde kontrollerini sağlayacak. Cihaz, 2 dakikada bir şeker ölçüyor, vücuda pankreas taklidi yapıyor, kritik durumlarda sağlık çalışanlarına ve aile bireylerine bildirimde bulunuyor.

Bu cihazlar artık özellikle kan şekerlerini uzaktan izleyebilmemize olanak sağlıyor. Sürekli glikoz ölçüm sistemleri diyabetolojide yeni bir dönemi başlattı. Hasta sürekli hastaneye gelmeden, sağlık ekibini aramadan izlenebiliyor. Bu sistem telemedicine, teletıp adını verilen bir yöntem uzaktan izleme yöntemi olarak belirtiliyor.

Cihaz ölçümü yaptıkça diyabet merkezine bildirimde bulunuyor ve sağlık çalışanları hastalarını uzaktan kontrol edebiliyor. Kablosuz bir insülin pompası olan bu cihaz, üzerinde taşımadan sadece yapıştırarak kullanılan bir sisteme sahip. Cihaz üzerindeki beyaz kısma insülin doldurumu yapılıyor. Renkli olan kısım ise birbiriyle bağlantılı olduğunda kumandadan bütün yönetim uygulayabiliyor.

Cihaz kullanımı yapan kişi kumanda taşımak zorunda olmadan 6 metreye yakın olarak istenilen yerde bırakılabiliyor. Cihazın kablolu olan versiyonuda bulunuyor. Vücuda takılan cihaz ile insülin ihtiyacı kablo sayesinde karşılanıyor. Böylelikle pankreas taklidi yaparak insülin gönderimini sağlanıyor.

10 cm'e 3 cm büyüklüğünde olan cihazın içerisinde insülin bulunuyor. Bir kablo vasıtasıyla vücuda sürekli bağlanıyor. Bir pankreas vücuda nasıl sürekli insülin veriyorsa bu cihazda sürekli insülin sağlıyor.

Kan şekerini sürekli ölçümleyen bir sensörü var. Bu sensörü vücudunuzda bir yere sabitleyerek sürekli cihaza bildirim göndermesi sağlanıyor. Cihaz ona göre hesaplama yapıp vücuda insülin pompalıyor.

2 Aralık'tan itibaren hasta kabulüne başlayacak olan özel diyabet merkezinden sigortalı hastalar faydalanabilecek.

Önerilen