Search
Library
Log in
Watch fullscreen
3 years ago

Dhuna në familje, rreth 500 raste në Tirane vetëm në 9 muaj - News, Lajme - Vizion Plus

VizionPlusAlbania
VizionPlusAlbania
http://www.vizionplus.tv https://facebook.com/VizionPlusTV https://twitter.com/VizionPlusTV Dhuna në familje vijon të jetë një problem madhor në shoqërinë shqiptare, e sidomos gjatë viteve të fundit.Vetëm në 9 muaj e këtij viti, në policinë e Tiranës janë trajtuar 489 raste dhune, me 166 autorë. Besmira Muçaj, psikologe në drejtorinë e Tiranës, shprehet se sipas statistikave të viteve 2016 dhe 2017 ka një zbehje të numrit të denoncimeve.?Në vitin 2016 janë 658 raste të trajtuara. Në vitin 2017 janë 597 raste të trajtuara. 90% e rasteve të dhunës janë vajza e gra?.Pjesa më e madhe e dhunuesve janë pa arsim përkatës, ndërsa faktorët e dhunës janë të ndryshëm, si ato ekonomike apo përdorimi i drogërave, ku viktimë mbeten fëmijët.Vetëm në vitin e shkuar, 48 fëmijë kanë denoncuar në polici rastet e dhunës ndaj tyre, ndërsa gratë janë sërish ato që sakrifikojnë për mbarëvajtjen e familjes.

Browse more videos

Browse more videos