6 jaar geleden

Emotionele Humberto Tan kondigt afscheid bij RTL Late Night aan

Populaire Video's
Humberto Tan stopt met RTL Late Night

Humberto Tan heeft in RTL Late Night bekendgemaakt dat hij stopt met het programma. Twan Huys wordt met ingang van het nieuwe televisieseizoen in september het gezicht van de late avond bij RTL 4.

Samen met RTL richt Twan zich de komende maanden op de vernieuwing van RTL Late Night. Hij neemt na de zomer de presentatie over van Humberto Tan.

Humberto Tan: "Ik heb met veel passie en plezier vijf seizoenen RTL Late Night gemaakt. Een geweldig avontuur waarbij ik bijzondere nationale en internationale gasten heb mogen ontvangen. Het grote aantal trouwe kijkers in de eerste jaren en de verschillende televisieprijzen waren voor mij en mijn team een sterke bevestiging dat we met RTL Late Night een goed format hebben ontwikkeld."

'Met pijn in het hart'
"We zijn er in het laatste jaar helaas niet in geslaagd om deze aantallen vast te houden. Daarom begrijp ik goed dat RTL kiest voor een andere weg", zegt Tan. "Met pijn in het hart neem ik afscheid van een programma dat mij veel heeft gebracht. Ik kijk met trots terug en vol vertrouwen vooruit."

RTL Late Night wordt sinds augustus 2013 uitgezonden op de late avond van RTL 4. Vaste presentator is Humberto Tan met sidekick Luuk Ikink. In de zomer van 2016 neemt Marieke Elsinga het stokje van Luuk over. Als ook zij in september 2017 er mee stopt, blijft Humberto alleen achter.

Tot de zomer blijft Humberto RTL Late Night presenteren, om zich daarna te richten op andere programma’s bij de zender.

Summer Night
In de zomer van 2016 presenteert Peter van der Vorst RTL Late Night en in de zomer van 2017 is het de beurt aan Beau van Erven Dorens. Wie nu het programma in de zomer zal gaan presenteren is nog niet bekend.

Volledige video RTL Late Night: