I përgjigjet Calaveras - Vasili për bordin e ONM: Të përpilohet rregullore për funksionimin

7 years ago
Subscribe në Ora News këtu http://bit.ly/1s5j7UT

Ministri i Drejtësisë Petrit Vasili i përgjigjet udhëheqëses së Operacionit të Ndërkombëar të Monitorimit për Vettingun, Genoveva Ruiz Calavera përmes nëj letre të tretë lidhur me rolin e bordit të ONM. Pak orë pasi drejtuesja e këtij misioni sqaronte rolin mbikëqyrës dhe jo vendimmarrës që do të kishte bordi i ONM, Vasili këmbëngul për sqarimin e detajuar të këtij roli.
Vasili: ?Në sqarimin e zj. Calavera shfaqet termi i ri i strukturës ?Governing Board?, ndërkohë që në prezantimin e mëparshëm të datës 7 shkurt 2017, kjo strukturë emërtohej ?Management Board? dhe nuk ka asnjë shpjegon për këtë ndryshim të emërimit, pasi në vlerësimin tonë, ky ndryshim lidhet ligjikisht edhe me mënyrën e funksionimit të tij, apo rolit që do të ketë në proces?.

Për më shumë lexoni në: http://www.oranews.tv/vendi/vasili-per-bordin-e-onm-te-perpilohet-rregullore-per-funksionimin/

Recommended