لوسرن میزبان نشستی درباره آینده پروژه های فضایی اروپا

  • 7 years ago
به برنامه فضا خوش آمدید. به لوسرن سوییس در کوهپایه های آلپ آمده ایم تا برایتان گزارشی از نشست فضایی اروپا تهیه کنیم. از اوائل ماه دسامبر نماینده های علم هوا و فضای کشورهای عضو اتحادیه اروپایی گردهم آمدند تا استراتژی های آینده سازمان فضایی اروپا را تعیین کنند. باید دید چه تصمیماتی گرفته اند.

این نشست هر دو سال و یا سه سال یکبار برگزار می شود. نمایندگان کشورهای عضو بیشتر از دو روز با هم تبادل نظر می کنند تا درباره سیاستهای فضایی اروپا به تفاهم وتعامل برسند. ۲۲ وزیر اروپایی نیز در این نشست شرکت دارند. محور اصلی نشست امسال
پروژه اگزومارس و آینده ایستگاه فضایی بین المللی بود.

یکی از مدیران پروژه های سازمان فضایی اروپا می گوید: « می دانید مشورت با وزیران کار آسانی نیست. من از سوی سازمان فضایی اروپا با آنها گفتگو می کنم و می گویم که قانع کردن وزرا اصلا کار آسانی نیست.»

مدیر مرکز تحقیقات فضایی آلمان هم می گوید: «کسب توافق در این جلسه کار آسانی نیست. اما سرانجام موفق به انجام آن می شویم. به همین دلیل همیشه یک نتیجه مثبت در پی این نشستها وجود دارد. اما باور داشته باشید شب و روز بسیار پرکاری داریم.»

نشست لوسرن فرصتی بدست داد تا دوباره درباره پروژه اگزومارس صحبتهای جدی انجام شود. آینده این پروژه چه خواهد بود. آیا بشر موفق می شود تا سال ۲۰۲۱ به مریخ سفرکند. یکی از گزارشهاس سازمان فضایی اروپا نشان می دهد که این امکان وجود دارد.

برای این کار نیاز به تصویب بودجه ۴۳۶ میلیون یورویی است و نظر وزرا در این رابطه اهمیت زیادی دارد.

نایب رئیس آژانس فضایی تالس می گوید: « در هر حال در آغاز کمی شک و تردید داشتیم، اما تردید اندک اندک جایش را به اعتماد داد و بگونه ای به کارمان ادامه می دهیم انگار که بودجه از پیش تصویب شده باشد.»

برخی از دولتها ماننده دولت ایتالیا تصمیم گرفته اند کمکهای بیشتری به این پروژه بکنند از جمله تزریق ۳۵ میلیون یورو اضافه بر بودجه تصویبی اتحادیه اروپا.

وزیر علوم و فناوری ایتالیا می گوید: « فکر می کنم این موضوع باعث درگیری میان کشورها شود. درواقع اختلاف نظر در اینباره وجود دارد و باید نقطه مشترکی رسید. ایتالیا اولویتهایی در این زمینه دارد از جمله پروژه اگزومارس که اهمیت زیادی برایمان دارد.»

آینده پروژه اگزومارس به نظر روشن می رسد چرا که آلمان و بریتانیا هم تصمیم گرفته اند در این راه بودجه های کلانی در اختیار دانشمندان قرار دهند تا پیش از سال ۲۰۲۰ بتوانند ربات مورد نظر پرتاب بسوی مریخ را به سرانجام برسانند.

ویدئویی از این ربات در نشست به نمایش درآمد.

یکی از مدیران آژانس فضایی اروپا می گوید: « زمانی که می خواهیم چالش بزرگی را آغاز کنید مسایل آن طور که مورد نظر شماست به پیش نمی روند. ما در مراحل اول پروژه پیشرفتهای مهمی داشته ایم و این موضوع را می توانم اثبات کنم. می توان گفت قدرت دانشمندان حاضر در این پروژه نشانه بزرگی برای پیروزی این پروژه است.»

اما بحث دیگر این نشست بر سر آینده ایستگاه فضایی بین المللی بود.

آژانس فضایی اروپا تفاهم نامه ای را امضا کرده است که طی آن تا سال ۲۰۲۰ بخشی از بودجه ایستگاه بین المللی فضاای را تامین خواهد کرد.

مدیر سازمان تحقیقات فضایی آلمان می گوید: « کشور من قانونی را تصویب کرده است که طی آن بودجه این ایستگاه تا سال ۲۰۲۴ را نیز تامین خواهد کرد. دولت ما برای اینکار متعهد شده است. حالا منتظر می مانیم ببینیم در آینده آیا می توان به این توافقها ادامه داد یا نه بستگی به مسولان ایستگاه بین المللی نیز د

Recommended