پیامدهای «برکسیت» برای زندگی روزمره شهروندان اروپایی مقیم بریتانیا چه بوده است؟

  • 8 years ago
بیش از سه ماه از برگزاری همه پرسی برکسیت در بریتانیا می گذرد. برکسیت بر زندگی روزمره شهروندان اتحادیه اروپا که در بریتانیا زندگی می کنند و بریتانیایی های مقیم دیگر کشورهای اروپایی چه تاثیری گذاشته است؟ هانس ون برلی، خبرنگار یورونیوز برای یافتن این پرسش در این گزارش برای برنامه «کندوکاو»، به سراغ دو شهروند لهستانی مقیم لندن و یک بریتانیایی ساکن فرانسه رفته است.

حدود ۸۰۰ هزار لهستانی در بریتانیا زندگی می کنند. پس از «برکسیت»، میزان جرائم ناشی از تنفر نسبت به لهستانی ها در بریتانیا بالا رفته است.

زمانی که لهستان به عضویت اتحادیه اروپا درآمد، دولت بریتانیا برای مهاجران لهستانی دوره شرایط خاص تعیین نکرد. به همین دلیل هم از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۵ تعداد مهاجران لهستانی در بریتانیا هشت برابر شد.

ترس و وحشت مهاجران مقیم بریتانیا از شرایط بعد از برکسیت

ایزابل و میرک لهستانی هستند و دو سال پیش فروشگاه موادغذایی لهستانی موسوم به«پولیش دلی» را در خیابان «کینگ» باز کرده اند. آنها در این فروشگاه مواد غذایی را می فروشند که مستقیما از لهستان می آید.

مدت کوتاهی بعد از برگزاری همه پرسی «برکسیت»، عده ای از شهروندان راست گرای افراطیِ طرفدار خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، وارد مغازه شده و به صاحبان فروشگاه ناسزا گفتند و از آنها خواستند که از بریتانیا بیرون برود. از آن موقع، فروشگاه تحت مراقبت پلیس است.

ارزش پوند بعد از «برکسیت» سقوط کرده است، به همین دلیل هم ایزابل و میرِک مجبور شده اند که قیمت محصولات و مواد غذایی ای را که مستقیما از لهستان به اینجا می آورند، تغییر دهند.

ایزابل می گوید از زمان برگزاری همه پرسی «برکسیت» زندگی روزمره شان لطمه دیده است.

او می افزاید: «در حال حاضر اصلا از بودن در اینجا خوشحال نیستیم. احساس می کنیم بریتانایی ها ما را نمی خواهند. واقعا شرایط عجیبی است. از طرف دیگر، همه ما دچار ترس و وحشت شده ایم. برخی از مشتری های ما هم که می خواستند حرفهای مد روز بزنند، می گفتند بریتانیا باید از اتحادیه اروپا خارج شود. می گفتند می خواهیم از اتحادیه اروپا بیرون برویم، چون نمی خواهیم مهاجران به اینجا بیایند. خیلی خنده دار و مضحک بود! اما بعد می گفتند: اوه بله! کارگر خانگی من لهستانی است، یا پرستار بچه هایم لهستانی است! به آنها می گویم: خب اگر شما ما را اینجا نمی خواهید، پس چه کسی اینکارها را برای شما انجام بدهد! خیلی ساده است.»

ایزابل نمی خواهد درخواست پاسپورت بریتانیایی بکند. اما اگر اوضاع بدتر شود، یا به کشور دیگری در اتحادیه اروپا می رود، یا به لهستان برمی گردد.

بلاتکلیفی مهاجران در بریتانیا

مونیکا ناورود را در منطقه لویشام لندن ملاقات می کنیم، مونیکا لهستانی است و از سال ۲۰۰۵ در لندن زندگی می کند. او تصمیم گرفته هر چه زودتر پاسپورت بریتانیایی بگیرد.

اما چگونه می توان بریتانیایی شد؟ به این منظور مونیکا جزوه آموزشی رسمی «زندگی در بریتانیا» را مطالعه می کند. در این جزوه اطلاعاتی درباره بریتانیا و درباره فرهنگ روزمره این کشور، مثل شخصیتهای برنامه های تلویزیونی کودکان، یا ساعت بیگ بن هست.

مونیکا شخصیتی خودمانی و ذهنی باز دارد. دوست دارد با دوستانش بخندد و تفریح کند، اما نتیجه رفراندوم برکسیت بر خوش بینی ذاتی او سایه افکنده است. او می گوید: «شرایط بعد از برکسیت من را نگران کرده، چون یک حالت بلاتکلیفی وجود دارد. نمیدانیم چه اتفاقی قرار است بیفتد. می توانم بمانم؟ من یک وام مسکن دارم. چه اتفاقی قرار است بیفتد؟ آیا مجبور می شوم آ

Recommended