Bir Fırtına Tuttu Bizi PİYANO BAĞLAMA Balkan Saz Düet Atatürk Sevdiği Yöre Anonim Tufan Orkestra Koro Çalışma Profosyonel Anlam Hazır Çok Geniş Edebiyatı Tut Biz Bulgar Yunan ülkeleri Piyanolar Türkü Şarkı Düzenleme Aranje Nota
  • 9 yıl önce
Türküleri Bağlama ve Piyano Tuşları ile Hiç Dinlediniz mi?
Genç Piyanist " Bir Fırtına Tuttu Bizi " Türküsünü Piyano Armoni Notasını Yazdı, Çok Sesli Armoni ile Piyano Çaldı ve Söyledi.
Bağlama Üstadımız ve Solist;ECE YILDIRIM Sesi ile Ona Eşlik Etti.
Türk Halk Türkü Bağlama Sazı ve Piyano Serisi: 4
Çok Sevilen Rumeli Türküleri Piyano ile Nasıl Bulacaksınız?
Kıymetli Eleştirileri ve Yorumları Merak ile Bekliyorum.
Lütfen Yazarak ve Beğenerek Bana Güç Verin
Bir fırtına tuttu bizi, deryaya kardi.
O bizim Kavusmalarimiz a yarim, Mahsere kaldi.
O bizim Kavusmalarimiz a yarim, Mahsere kaldi.

Mapushanede yata yata,yanlarim cürüdü.
Pencerden baka baka a yarim, ela gözler süzüldü.

Yeni Cezve yeni Cezve, kaynar kaynamaz oldu.
O benim nazli yarimin dilleri, söyler söylemez oldu.
O benim nazli yarimin dilleri, söyler söylemez oldu.

92 Bir Fırtına Tuttu Bizi Piyano Bağlama Saz Düet 2 Vokal Şan Rumeli Türküsü Enstrümanı Orkestra Koro Çalışma Profosyonel Anlam Hazır Çok Geniş Edebiyatı Türkiye'den Yunanistan'a giden sivil Rumlar, anavatanlarında çok acılar çektiklerini sonradan anlattılar. Bu konuşmalar, Yunan arşivlerinde yer aldı. Yunanistan'da beş yüz yıldır oturan Türklere gelince; evlerine ikişer, üçer Rum göçmen aile yerleştirildi.

Bu sıkıntılara rağmen dede ata yadigarı bu topakları bırakmak istemeyen Balkanlardaki Türk insanı sabırlı davrandı. Bunlar geçici deyip kendilerini teselli etti. 1922 sonbaharında Yunan karasında otorite yok oldu. Dağdan gelen eşkıya da Türk evlerine taarruz ediyor, kıymetli ne bulurlarsa alıp götürüyordu.

Bu yetmezmiş gibi, Yunan jandarması eşkıya ile işbirliği yaparak Türklerin sandıklarındaki, genç kızların çeyiz bohçalarındaki para edecek eşyayı da alıp gidiyordu. Türk erkeklerini topluca götürüp, ağır işlerde çalıştırma olayları da yaşanmıştı. 1912 ve 1922 yıllarında Yunan hükümeti, Türk çiftçisinden alacağı vergi oranını yüzde yetmiş beşe kadar yükseltti.

Milletini seven bazı ileri gelenler bir yerlere götürüldü. Kimisi bir daha geri gelemedi. Yapılan baskıdan bunalan, doğduğu yeri terk edip Anadolu'ya sığınanlar oldu. Büyük çoğunluk ise, "Mübadele" sözleşmesine göre Türk topraklarına getirildi. Aradan yıllar geçse de, göçenlerin doğduğu topraklara özlemi bitmedi.

Her iki taraftan insanlar "Biz çok iyi komşu idik. Ne oldu da böyle bizi birbirimize düşman ettiler?" Laflarını zihinlerinden geçirir oldular. Bir kısmı da bunu duyulacak gibi dile getirdi. Ancak beller bükülmeye yakın, çok az insan doğduğu toprakları ziyarete gidebildi. Hasretlik, kavuşma, çok sıcak kucaklaşmalar...

Ege'nin iki yanındaki insanın yüreğinin en derin yerinde her zaman bir insani davranış vardı. On beş yaşında Selanik kazalarından Anadolu'ya gelen Sabri Aga bir türkü mırıldandı.

Önerilen