Bendir Piyano Bestelerim Beste No 5 Ne İçindeyin Zamanın Ahmet Hamdi Tanpınar Bestekar Güneş Piyanist Fan Yayıncılık Şiir Çocuk Kitap Dergi Vitrin Sahaf CD DVD Müzik Türk Halk Müziği Klasik Beğen Paylaş kişi bunu beğendi eski Notalar Dernekler Etkinlikler

  • 9 yıl önce
Yaptığım Besteleri Piyano Tuş Sesleri ve Bendir ile Dinlediniz mi?. Bestelerimi Çok Sesli (Polifoni) Form ile Acaba Sevecek misiniz?
Piyanist"No 5 Ne İçindeyin Zamanın " bestesinin Piyano Notalarını yazdı, Polifonik Şekil ile Piyano çaldı ve Söyledi.
Yeni bestelerim Türk Sazları ile Düetleri Piyano Serisi: 5
Yeni besteleri Piyano ve Ney ile Dinleyince Umarım Güzel Bulursunuz, Umarım Hoşunuza Gider.
Yorumlarınızı ve Eleştirilerinizi bekliyorum. Sevgi ve Saygılar...
Bestemin Şiiri Ahmet Haşim'e Aittir.
Güfte: Ahmet Hamdi Tanpınar
Ahmet Hamdi Tanpınar (d. 23 Haziran 1901; İstanbul) – (ö. 24 Ocak 1962, İstanbul), Türk romancı, öykücü ve şair. Aynı zamanda 1942-1946 yılları arasında TBMM'de Maraş milletvekilliği yaptı.
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Fikri ve Edebi Kişiliği
Hece ölçüsünü şiirimize en iyi uygulayan şairimizdir.
Şiir dilimize yeni bir ses getirmiştir.
Kendine özgü bir söyleyiş geliştirmiştir.
Hikâye ve romanlarında şiirsel bir dil kullanmıştır. Psikolojik derinlik, bilinçaltına inen bir duyarlılık göstermiştir.
Vatan sevgisi, geçmişe hasret gibi temalar işlenmiştir.
Eserleri: Huzur, Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Abdullah Efendi’nin Rüyası, Beş Şehir, Mahur Beste, 19.Asır Türk Edebiyatı, Yaşadığım Gibi.
atı edebiyatından Paul Valéry ile Marcel Proust’u kendisine üstad olarak seçmiştir. Bu yazarlar edebiyatta güzellik ve mükemmeliyete önplanda yer verirler. Onlara göre edebiyat, tıpkı resim ve musiki gibi “güzel sanat”tır. Onlardan farkı, boya ve ses yerine, insanı ve hayatı anlatmada bu iki vasıtadan çok daha zengin olan dili kullanmasıdır.
HMET HAMDİ TANPINAR'IN HAYATI VE ESERLERİ/ÖZET-KISA BİLGİ

Ahmet Hamdi Tanpınar, 23 Haziran 1901 günü İstanbul'da doğdu. Babası Kadı Hüseyin Fikri Efendi memur olduğu için öğrenimini çeşitli illerde yaptı. İlk olarak Baytar Yüksek Okulu'na kaydoldu, ancak daha sonra bu okulu bırakarak Darülfunun'da bulunan Edebiyat Fakültesi'ne girdi. Tanpınar'ın Darülfunun'daki hocaları arasında ünlü edebiyatçı Yahya Kemal de vardı. Şüphesiz Yahya Kemal'in Tanpınar üzerinde büyük etkisi vardı. 1920'de "Altın Kitap" dergisinde ilk şiiri "Musul Akşamları" yayınlandı. Bir dönem "Dergah" isimli bir dergide yazdı.


Darülfunun'dan mezun olduktan sonra çeşitli illerde edebiyat öğretmenliği yaptı. 1934 yılında ise Güzel Sanatlar Akademisi'nde öğretmenlik yapmaya başladı.

Bu sırada Tanpınar, şiir ve hikaye yazmayı sürdürdü. Bir süre sonra İstanbul Üniversitesi'nde kurulan Yeni Türk Edebiyatı Kürsüsü'nün başına geçti.

Önerilen